bk-logo-2023

Skriv till oss

BOKA KÖRNING TULLINGE – EN LICENS FÖR LIVET

Att skaffa körkort öppnar fler dörrar än till förarsätet, inte minst för karriären och familjelivet. Men för många är det en utmaning att klara de teoretiska och praktiska delarna 

– därför är det viktigt att hitta en trafikskola som anpassar sig efter elevens behov och förutsättningar. Det gör man på Boka Körning i Tullinge.

Att ta körkort handlar inte bara om att sätta sig bakom ratten och gasa på. Det är en process i att utmana sig själv, vare sig det gäller minnesregler, koordination eller observationsförmåga. 

– Alla har olika förutsättningar från början. Ofta har man lite fallenhet eller erfarenhet inom antingen den praktiska eller teoretiska delen av bilkörning, berättar Rolf Jedbäck som varit trafiklärare i över 53 år som jobbar på Bokakorning Tullinge AB

 

SPARAR TID & PENGAR

På Boka Körning i Tullinge är man vana vid att anpassa utbildningen efter elevernas behov. På så sätt blir vägen till körkortet betydligt mer tidsbesparande och kostnadseffektiv. – Det finns ingen mening med att nöta något eleven kan som ett rinnande vatten. Vi märker rätt snabbt vilka moment eleven behöver träna extra på, och har en öppen och kontinuerlig dialog tillsammans. Ofta är man väl medveten om ens egna styrkor och svagheter, berättar Noramad Karim Ali, trafikskollärare på Boka Körning.

INTRESSE OCH RIMLIG RIBBA 

– En grundläggande förutsättning för att lyckas med sitt körkort är att det finns ett genuint intresse. Man behöver vilja det själv och inte pressas av någon närstående, förklarar Rolf. När intresset och målmedvetenheten finns är det viktigt att sätta ribban på en rimlig nivå. Enligt Nor Karam handlar det om att skapa delmål för sig själv.

 

– Det är viktigt att ta steg mot det slutgiltiga målet, och känna att man utvecklas successivt. Om man bara har ögonen på slutmålet är det lätt att känna stress och man får svårt att hantera de hinder som ofrånkomligen dyker upp.

 

LÄRANDE FÖR LIVET 

Tiden det tar från anmälan till körkort kan handla om månader, eller veckor vid intensivkurser, men det är en formativ period som stannar med en livet ut. Man kan säga att körkortet är en investering för livet, där valet av trafikskola har stor betydelse. – Det är dessutom vanligt att man minns sin trafiklärare, just för att det är en sådan betydelsefull och minnesvärd inlärningsperiod. Då är det viktigt att välja en seriös aktör som erbjuder en adekvat körkortsutbildning med eleven i fokus, avslutar Rolf Jedbäck. 

Tullinge (Pendeltågsstation)

Masmo (Tunnelbanestation)

Kontakta oss